15 motive pentru care Analiza cromatică îți va schimba viața în foarte bine!

by | Oct 13, 2023 | Uncategorized

Nu cred că toate regulile modei trebuie respectate: ar trebui să porți întotdeauna ceea ce te face să te simți grozav. Cu toate astea, să cunoșți culorile care te avantajează te va ajuta să alegi ce potrivește cel mai bine cu nuanța tenului tău și-ți va îmbunătăți instant dispoziția.

Analiza cromatică sau analiza culorilor care ne flatează este un subiect care a interesat mereu persoanele ce vor să arate mai tinere, mai sănătoase, mai pline de încredere.

Poate la început îți vor părea exagerate unele din punctele de mai jos, dar te asigur că nu sunt. Acestea sunt concluziile pe care le-am tras eu în perioada ulterioară analizei mele cromatice. Te invit să vezi care sunt avantajele analizei cromatice și să-ți imaginezi cât de mare este impactul pe care îl poate avea în viața ta:

1. Știi care sunt culorile în care arăți fabulos.

În cadrul analizei cromatice, primul pas este determinarea subtonului pielii tale, care poate fi cald sau rece, urmat de determinarea nuanțelor cele mai potrivite subtonului și supratonului tău, felul în care arătă tenul și fața ta.

Unul dintre efectele cele mai wow este aspectul mai tânăr, mai vibrant și plin de energie prin minimizarea imperfecțiunilor la nivelul tenului iar când vorbim de podoabă capilară, culorile potrivite îl fac să pară mai des și, dacă este vopsit, mai vibrant.

Cum ar fi să-ți spun că există un remediu natural și fără durere la acidul hialuronic și alte intervenții estetice? Este suficient să te observi meticulos în oglindă în timp ce porți diverse culori. Unele dintre ele îți vor amplifică toate defectele în timp ce altele vor estompa culoarea cearcănelor, îți vor da efectul de ridicare de pleoape (bye bye, blefaroplastie!), vor estompa nedorită gușă dublă și îți vor face buzele să pară mai pline, dintii mai albi, sprâncenele mai dese și mai conturate.

2. Știi să asortezi culorile și să faci combinații nesfârșite.

Vei primi o explicație detaliată a teoriei culorilor, bazată pe experimentele lui Șir Isaac Newton din 1660. Muncă să, inclusiv roata culorilor, ajută nu doar pasionații de modă, ci și artiștii, designerii și stiliștii să creeze combinații armonioase. Roată culorilor ne ajută să înțelegem poziția relativă a culorilor, relația dintre culori, care sunt culorile reci și care sunt culorile calde, care sunt culori primare, secundare și terțiare și mai ales, modul în care le putem combina pentru a crea un aspect estetic armonios, fie că vorbim de un look vestimentar, de un aranjament floral, sau orice altceva.

3. Îți simplifici viața.

Mi se pare că suntem copleșiți de deciziile pe care trebuie să le luăm zilnic, de la ce mâncăm și cum ne îmbrăcăm, la activitățile pe care să le alegem pentru noi sau copiii noștri, dacă schimbăm jobul sau unde mergem în vacanță (asta este o decizie frumoasă).

Economiseșți timpul și energia pe care le-ai fi petrecut gândindu-te la ce ținută să porți într-o anumită ocazie, căci vei avea opțiuni mai reduse (dacă vrei), dar perfect adecvate stilului tău de viață.

Și vorbind despre plecări (ah, visez la o vacanță!), simplificarea de care vorbesc se aplică la bagajul tău care va fi mai ușor de făcut dacă știi ce culori să iei și mai ales cum să le asortezi, dar și la decizia pe care o iei zilnic, cu ce te îmbraci pentru job sau în timpul liber, în funcție de momentul zilei (dimineața, prânz, seara), ocazia pentru care te pregătești și persoanele cu care te întâlnești.

4. Economisești bani și timp

Indiferent dacă faci cumpărături online sau în magazine, știi cât de mult timp pierzi căutând ceva potrivit. Și când, în cele din urmă, găseșți ceva, constați acasă că nu se potrivește cu ce ai deja în garderobă. Iar acum ai nevoie și de niște pantaloni, de o bluza sau o geantă care să meargă la ținută. Sau dimpotrivă, constați că luminile neon din magazine care făceau articolul vestimentar să te avantajeze, te-au înșelat, și la lumina zilei, nu te avantajează.

În momentul în care știi care sunt culorile TALE, e că și cum nici nu le mai vezi pe cele nepotrivite, astfel încât cumperi mereu ceea ce te pune în valoare și se potrivește perfect cu restul ținutelor de acasă.

5. Îți crește încrederea în ține.

Întotdeauna îți este de folos și îți da încredere când ai cunoștințe într-un domeniu. În cadrul ședinței de analiză cromatică este un modul special pentru înțelegerea teoriei culorii (sună mai complicat decât este în realitate!) și a modului de asortare a culorilor, astfel încât vei face combinății potrivite și estetice nu doar la nivel vestimentar, dar și dacă vei decide să-ți renovezi casa, să faci un aranjament floral, design vestimentar sau dacă te preocupă manichiura și machiajul.

Plus, purtând culorile tale vei primi mai multe complimente. Îți garantez!

6. Se îmbunătățește modul în care ești percepută în societate.

În momentul în care te privești în oglindă, știi că ai făcut o ținută extrem de potrivită contextului și în culorile cele mai avantajoase pentru ține, ți se modică postura, priveșți admirativ persoană aia aranjată din oglindă și prinzi aripi. Încrederea pe care o ai se vede la exterior și la interior.

7. Te prezinți conform rolului pe care îl ai profesional.

Percepția mea este că femeile în anumite contexte profesionale caută negru sau alte culori închise care să le dea senzația de putere și să transmită că sunt capabile (precum bărbații). Vreau să-ți arăt că există culori care sunt și feminine (cel puțin la nivelul actual de percetie al majorității societății) și care transmit în același timp ce îți doreșți tu să transmită despre ține: puternica si feminina, empatica si buna profesionista, vulnerabila si ferma, etc.

8. Faci cumpărături mai istețe.

Știi cum ne cuprinde panica în momentul reducerilor și vrem și noi să prindem ceva? Ei bine, știindu-ți culorile te mai relaxezi puțin și te concentrezi pe articolele care chiar se armonizează cu restul pieselor din garderoba ta, deci reduci din cumpărăturile impulsive. Plus, nici nu te frustrezi că n-ai mai prins piesă AIA, dacă era potrivită pentru tine o cumpărai deja!

9. Ai ocazia să-ți dai frâu liber creativității.

De foarte multe ori suntem atât de prinse în energia asta de a face, încât și uităm cum să fim. Outfiturile noastre ne dau ocazia să transmitem diverse mesaje despre noi și personalitatea noastră, potrivite contextului în care ne aflăm, și ne permit să fim cât de creative ne dorim.

10. Ai o garderobă organizată și coordonată.

Fie că este vorba de o garderobă capsulă, minimalistă sau de una maximalistă (precum a mea!), hainele în culorile tale îți permit să faci zeci și sute de outfituri perfecte, fie că vorbim de ținute office sau casual, din piese care se potrivesc perfect între ele.

11. Știi cum să-ți faci căminul/locul de muncă mai “TU”.

Culorile ne influențează starea de spirit – după cum o confirmă multe studii. Cunoscându-ți culorile vei putea pune amprenta ta unică atât într-un spațiu impresonal precum biroul, prin accesorii și obiecte de decor, cât și în locuința ta.

12. Iei decizii fără să te mai lași influențată de alți oameni.

De câte ori ai fost în situația de a nu putea lua o decizie până nu te consulți cu alte persoane apropiate (de exemplu ce rochie să-ți cumperi pentru un eveniment, în ce culoare să fie), iar uneori – că să fie situația și mai delicată – alegerile lor erau total diferite? În momentul în care ai know how despre culorile potrivite ție, nu mai ai nevoie de părerile subiective ale altor oameni, decât dacă ți le doreșți.

13. Vei fi percepută că o persoană curajoasă care știe ce vrea și cine este.

Am fost crescuți cu sintagma: “capul plecat sabia nu-l taie”, și cumva trăim conform acestei idei și acum la maturitate, ne ascundem în spatele unor culori “neutre” care pe mulți nu ne pun în evidență, sau în spatele unor croiuri neflatante care poate ne maschează defectele dar ne umbresc și calitățile fizice, asta dacă ne referim strict la imagine afișată. În interior, mulți ascund percepții negative despre sine întreținute de faptul că n-au ajuns la greutatea ideală, nu mai sunt la vârstă din facultate, au avut diverse nereușite cărora n-au reușit să le găsească și o parte pozitivă, au integrat criticile altor oameni despre ei, și așa mai departe.

Imaginează-ți că tu faci primul pas: vii la analiză cromatică. Primești și întrebări de coaching în care explorăm o parte din percepțiile și lucrurile care te-au împiedicat să fii sinele tău ideal, varianta ta cea mai bună. Experiențele acestea, pe măsură ce le integrezi, îți vor schimbă mindsetul și îți vor da voie să ajungi la varianta ta cea mai bună sau îți vor da impulsul să o scoți la lumina!

14. Te exprimi autentic.

Poate îți pare o promisiune mare acum, însă pe măsură ce implementezi pas cu pas aceste schimbări mici, precum a păstra culorile cele mai avantajoase ție în garderobă, vei putea elimina și alte obiceiuri care nu-ți fac bine, așa cum se va întâmpla cu eliminarea culorilor nepotrivite. Vei (re)capătă încredere pas cu pas pe măsură ce te vei vedea femeia cu o imagine exterioară aranjată care degajă stil și încredere și vei reînvața să-ți vezi și să-ți apreciezi calitățile, astfel încât interiorul și exteriorul se vor armoniza pe deplin.

15. Înțelegi de ce erai întrebată ocazional dacă eșți bolnavă sau obosită.

După ce vei află care sunt culorile care te pun în cea mai bună lumina, îți vei da seama de ce erai întrebată ocazional dacă te simți bine. Pur și simplu, anumite culori îți scot în evidență imperfecțiunile și nu calitățile!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Skip to content