5 trucuri de styling pentru a masca burtica

by | Jun 19, 2024 | Body Positivity, Styling Tips

Mi-am petrecut ani de zile urându-mi cu ardoare burtica. O blamam pentru faptul că nu eram fericită așa cum afișam. Mi se spunea periodic că sunt ”frumoasă, dar… dacă aș mai slăbi”, până în punctul în care devenise vinovată de multe dintre neîmplinirile mele: că nu am o relație, că nu sunt în rândul lumii, etc. 

 

Aș vrea să-ți spun că azi sunt 100% împăcată cu această parte a corpului meu, însă nu este tot timpul așa. Proiecțiile societății legate de corpul perfect (perfect photoshopat, desigur) sunt și la mine în cap și în subconștient. 

 

Alteori ne amintim cu nostalgie, regret, de anii studenției când aveam altă greutate și intram în alte haine, omițând în mod favorabil că nici atunci nu eram împăcate cu corpul nostru, pentru că societatea nu are niciun interes să fim bine, căci cine ar mai cumpăra haine? 🙂 

 

Sfaturile vestimentare primite de la mama și alte femei din jur au inclus mereu ascunderea sub haine, sub tricouri lungi și rochii largi, dar care, din perspectiva de clientă a unei consultante de imagine, și ulterior, ca absolventă de curs de consultanță în imagine, pot spune că funcționează… 5%. Într-adevăr, burtica este ascunsă, dar dispar și celelalte atribute pozitive: talia, sânii, fundul, proporțiile corpului tău. Și te rog să nu-mi spui că nu ai nimic care să merite arătat sau zone pe care să le consideri atuuri, căci te invit direct la pachetul de Confidence Coaching 🙂

 

Am câteva recomandări și trucuri de stil vestimentar care m-au ajutat enorm și sunt entuziasmată să le împărtășesc cu tine, în speranța că te vor inspira și pe tine în alegerea ținutelor tale.

1. Alege haine care se potrivesc frumos pe corpul tău.

Am observat că piesele vestimentare care se așază ușor pe formele corpului, evitând să fie excesiv de strâmte sau prea largi, îți vor flata silueta cel mai bine. Aceasta este o modalitate excelentă de a evidenția atuurile tale, păstrând în același timp un echilibru elegant.

2. Optează pentru un look monocrom.

Adoptarea unui stil monocromatic / tonal a fost o schimbare de joc pentru mine și te încurajez să încerci. Nu doar că face alegerea ținutei mai simplă, dar oferă și o impresie de siluetă alungită și subțiată. Indiferent de culoare, efectul este mereu rafinat. Iar dacă ești în dubiu care sunt culorile care te favorizează și-ți pun în evidență atuurile, minimizând simultan imperfecțiunile, vino la o analiză cromatică.

3. Introdu în ținutele tale linii verticale.

Acest lucru poate fi realizat prin jachete sau cardigane purtate deschise sau prin bluze cu nasturi. Este o metodă eficientă de a-ți alungi și subția vizual figura.

4. Creează un punct de interes.

Focalizarea pe un punct de interes, departe de zonele pe care preferi să le minimizezi, te poate ajuta să redirecționezi atenția. Alege să accesorizezi cu piese statement sau să adaugi un pop de culoare pentru a schimba punctul de focalizare al ținutei.

5.Preferă materialele care flatează fără a adăuga volum.

Alegerea corectă a materialului este esențială pentru a asigura că hainele nu adaugă volum suplimentar. Materialele care curg natural sunt cele mai bune pentru a menține un aspect elegant și proporționat.

Own it! 

Aș vrea să-ți atrag atenția că această zonă pe care noi o detestăm o lungă perioadă din viață devine sursa vieții. Indiferent dacă alegi sau nu să devii mamă, simplul fapt că al tău corp este construit biologic astfel încât să ai această opțiune și să dea viață unui bebeluș este ceva nu doar magic dar și empowering. Aș vrea să te gândești la lucrul acesta când te uiți în oglindă. 

 

Vezi ce pot face 2 sesiuni de styling pentru încrederea în tine!

 

Într-o lume în care modelele de frumusețe idealizate sunt omniprezente în media și rețelele sociale, este ușor să cădem în capcana comparației și autocriticii. Abordarea mea se distanțează de aceste standarde nerealiste, încurajând o apreciere autentică și valorificarea propriilor caracteristici. Prin analiza personalizată a formei corpului, femei admirabile, ca tine, descoperă cum să își scoată în evidență trăsăturile distinctive, redescoperindu-și astfel frumusețea proprie și unică. Descoperă aici ce presupun două ședințe de înțelegere a formei corpului.

 

Îmbrățișează-ți rotunjimile – toate – fără nicio grijă pe lume. 

 

La urma urmei, burtica (asemenea șoldurilor, sânilor și posteriorulului) este doar o parte din voluptuozitatea corpului tău.

Hai să nu mai gândim în termeni de problemă. Un pic de body positivity după atâția ani de maximă negativitate și o schimbare de perspectivă. 

Nu cumva arăți azi mult mai bine decât vei arăta poate peste 5 ani…? 

Nu cumva te vei uita și atunci cu regret la pozele de azi, așa cum te uiți la cele de acum 10-15 ani și vei realiza: cât de bine arătam și ce frumoasă eram! 

Fă acest exercițiu cu ochii închiși și vizualizează-te, alege să faci pași spre apreciere și împăcare cu cine ești de azi. 

De ce să pierzi atâta timp, energie și bună dispoziție?

Sursa foto: arhiva personală și Pinterest.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Skip to content